Vrijwilligers

Energiecoöperatie Oss draait op vrijwilligers. Wij stellen onze vrijwilligers graag aan u voor!

Hieronder ziet u wie onze vrijwilligers zijn, wat hun motivatie /beweegreden is om als vrijwilliger actief te zijn en waarvoor zij zich inzetten bij de Energiecoöperatie Oss.

Vrijwilligers gezocht!

Onze vrijwilligers

Ruud Megens

Mijn naam is Ruud Megens. Ik ben al sinds mijn jeugd bezig met duurzame energie. Ik ben 44 jaar, getrouwd, heb 3 kinderen en ben woonachting in Demen.

Ik ben actief bij verschillende verenigingen en clubs, waaronder bij Energiecoöperatie Oss.

Mijn dagelijkse werk bestaat uit het adviseren op het gebied van duurzame energie systemen en energiebesparingstrajecten bij bedrijven. De kennis die ik hierin heb en op doe, wil ik graag delen met Energiecoöperatie Oss.

Henk Kistemaker

Ik ben Henk Kistemaker. Ik woon in Oss, ben werkzaam als relatiemanager bij een energienetwerkbedrijf. Zelf ben ik op bescheiden schaal producent van zonne-energie en experimenteer ik met een warmtepomp.
Er zijn grenzen aan het gebruik van fossiele brandstoffen en het produceren van CO2. We kunnen besparen en we kunnen op andere manieren energie opwekken, die manieren zijn er al. Ook lokaal kan het!
De mogelijkheden wil ik graag voor de inwoners van Oss onder de aandacht helpen brengen. Binnen de Energiecoöperatie Oss  ben in actief in de werkgroep Communicatie en binnen het bestuur als Secretaris.

Erik Jan van de Griend

Mijn naam is Erik Jan van de Griend en woon samen met mijn vrouw Liesbeth.
Mijn huis is geïsoleerd met spouw en dak isolatie 12 cm steenwol. Ik heb in alle ruiten HR++ glas U waarde 0.7.

Op bijgaande foto kun je het verschil met de buren zien:

Mijn dak heeft veel schaduw vlakken en dat beperkt de mogelijkheden voor zonnepanelen.

Sinds 10 jaar heb ik geen halogeen lampen meer in de woonkamer. Mijn internet router zet ik af in de nacht. (scheelt 18 W)

Voor de ECO doe ik samen met de werkgroep Reductie de quick energie scan voor de leden.
Ik heb de Stroom-ontdek-koffer samengesteld die ECO leden kunnen lenen. Daarin zitten 15 LED lampen lichtkleur 2700K om te ontdekken hoe het oogt. Er zitten ook stroommeters in waarmede je kunt zien wat je CV-pomp trekt en je oude koel-vries combinatie.