Energiescan

Energiecoöperatie Oss biedt energiescans aan waarmee u in de
gelegenheid wordt gesteld energiebesparende maatregelen te nemen.

Het landelijk gemiddelde elektriciteitsverbruik bedraagt 3.500 kWh per woning, voor gas is het gemiddelde verbruik ongeveer 1.500 m3.

Het gasgemiddelde kan nog verder worden uitgesplitst naar het soort woning:

  • flat-/etagewoning gemiddeld 900 m3
  • tussenwoning 1.350 m3
  • hoekwoning 1.600 m3
  • 2-onder-1-kap woning 1.650 m3
  • rijstaande woning: 2.200 m3

Deze getallen geven een indicatie, natuurlijk speelt ook de inhoud en het aantal kamers van uw woning mee, het aantal bewoners en de leeftijd van de bewoners. Energiecoöperatie Oss biedt energiescans aan waarmee u in de gelegenheid wordt gesteld energiebesparende maatregelen te nemen. Iemand van het Team Besparing komt dan bij u langs, neemt gegevens op van de woning en bespreekt met u het gebruik van de woning (‘gedrag’). Het advies dat aan de hand daarvan opgesteld wordt, ontvangt u in een schriftelijk rapport. De te nemen actie is daarna aan uzelf.

Er zijn twee soorten scans:
Quick Energy Scan (QES)

Deze wordt gemaakt na schouwen van de woning incl. de energie-installatie en een gesprek met de bewoner(s) over gezinssamenstelling, gebruik van de woning, etc.
Voor de QES brengen wij 45,- euro in rekening.

Infraroodscan (IR-scan)
Met een infraroodcamera worden warmtebeelden van de woning gemaakt, de rapportage is gericht op het mogelijk treffen van
isolerende maatregelen.

Kosten IR-scan: 60,- euro.

Een complete scan (combinatie van beide scans): kost 80,- euro.

Als u lid van de coöperatie bent of wordt geldt er een reductie van 20,- euro (en betaalt u resp. 25,-, 40,- of 60,- euro).

De bedragen zijn incl. 21% BTW.

Energiescan

  • (te vinden op de jaarafrekening van uw energieleverancier, als u daarnaast ook zelf energie opwekt moet u dit erbij optellen om uw totale verbruik vast te stellen)
  • zoals het aantal bewoners De coöperatie wil ook graag in contact komen met leden die (ver) onder het gemiddeld verbruik van elektriciteit en/of gas zitten. Wellicht hebt u maatregelen genomen die nog niet bekend zijn bij andere leden en die u samen hen zou willen delen.