Energiecoöperatie Oss               Samen maken wij onze omgeving energieneutraal!

underline

De Energiecoöperatie Oss staat nog in haar kinderschoenen. Achter de schermen wordt er al hard gewerkt door vrijwilligers. Zij zetten projecten op en hiervoor is ook uw mening van belang. Daarom willen we graag alvast uw interesse peilen. Zodat we het aanbod aan jullie behoeften kunnen aanpassen. Het helpt ons als we weten hoeveel leden dan wel inwoners van de gemeente willen meedoen aan onze projecten. Daarnaast geeft het ons de mogelijkheid u te benaderen wanneer er ontwikkelingen zijn in onze projecten.
Hieronder vindt u enkele projecten waar nu aan wordt gewerkt. Wilt u gebruik maken van deze projecten als ze eenmaal opgetuigd zijn? Laat het ons graag weten! Aanmelden verplicht u tot niets. Ook is er de mogelijkheid om als lid of vrijwilliger in één van de projecten deel te nemen.

Participeren in windenergie in Oss

Op dit moment loopt er een onderzoek naar de mogelijkheden om windenergie in Oss te realiseren. In het Noorden van Oss, bij industrieterrein Elzenburg, zijn er kansen voor windenergie. Het gaat dan om enkele turbines. Deze turbines kunnen voorzien in het energieverbruik van veel huishoudens inde gemeente Oss.
De Energiecoöperatie Oss is een voorstander om de inwoners van de gemeente Oss (financieel) mee te laten profiteren van deze energieopbrengsten. Op welke wijze een dergelijk participatiemodel vorm krijgt, wordt in een later stadium uitgewerkt. Immers is nu nog onduidelijk óf er windturbines komen in Oss en als deze er komen, duurt dit nog enkele jaren.
Heeft u interesse om op enige manier te investeren (tijd of geld) en daarna te profiteren in windturbines in Oss? Geef het graag aan ons door, door uw interesse via onderstaand formulier kenbaar te maken. We bewaren uw gegevens en als het zover is, benaderen we u met nieuws of een aanbod!

Zonnepanelen op andermans daken

Zonnepanelen om uw elektriciteit op te wekken. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen vinden hun huis hier minder geschikt voor, bijvoorbeeld omdat het een huurwoning is, wanneer het dak niet op het zuiden gesitueerd is of als de woning monumentaal is. Voor deze mensen wil/kan de Energiecoöperatie Oss een oplossing bieden!
We zijn met enkele projecten bezig om zonnepanelen op andermans daken te realiseren. Waarvan u als omwonende mee kunt profiteren van de (energie)opbrengsten.
Klinkt dit  interessant? Laat het ons graag weten via onderstaand formulier. We houden u dan op de hoogte van de ontwikkelingen.

Buurkracht

Samen met buurtbewoners energie besparen. Dat is de kern van Buurkracht. Samen met een aantal buurtbewoners monitor je jullie energieverbruik en krijgen jullie energieadvies. Hier ga je zelf mee aan de slag via aanpassingen in gedrag. Tegelijk worden de krachten van jullie buurtbewoners gebundeld door eventuele aanpassingen aan de woningen gezamenlijk met korting in te kopen.
In de Staatsliedenwijk in Oss (bekijk filmpje) loopt Buurkracht al. En met succes! Enthousiaste buurtbewoners zijn hier al gaan besparen.
Wilt u ook in uw buurt gaan besparen? Laat het ons weten! Bij voldoende animo in een bepaalde buurt, koppelen we jullie als buurtbewoner aan elkaar en kunnen jullie samen ook aan de slag met Buurkracht!

Geïnteresseerd in één of meer toekomstige projecten vul vrijblijvend onderstaand vragenlijst in 

Inschrijven Nieuwsbrief