Energiecoöperatie Oss               Samen maken wij onze omgeving energieneutraal!

underline

Op zaterdag 25 oktober 2014 heeft de werkgroep Reductie een workshop over energiebesparing georganiseerd. De meerderheid van de aanwezigen van de workshop gaf aan dat zij het op prijs zouden stellen als lQuick Energie Scan rapporteden van de Werkgroep Reductie bij hen thuis een onderzoek naar energieverbruik, een zogenaamde quick-energie-scan, zouden aanbieden. De werkgroep Reductie wil dit graag oppakken.

De werkgroep vraagt leden die interesse in deze quick-energie-scan zich te melden. Met name die leden die (ver) boven het landelijk gemiddelde zitten bij het gasverbruik en/of elektriciteitsgebruik en die samen met de werkgroep leden een aantal quick-win punten om te besparen willen doornemen.

Ter info: het landelijk gemiddelde elektricteitsverbruik bedraagt 3.340 kWh, het landelijk gemiddeldegasverbruik ongeveer 1.500 m3, dit gemiddelde kan nog verder worden uitgewerkt naar het soort woning: flat-/etagewoning gemiddeld 1.020 m3, tussenwoning: 1.500 m3, hoekwoning: 1.750 m3, 2-onder-1-kap woning: 1.785 m3, vrijstaande woning: 2.400 m3. Deze getallen geven een indicatie, natuurlijk speelt ook de inhoud en het aantal kamers van uw woning mee, het aantal bewoners en de leeftijd van de bewoners..

Wanneer u een quick-energie-scan afneemt, komt een van de werkgroep leden bij u langs, nemen zij  een aantal quick-win punten met u door en indien nodig geven zij u een advies (op basis van opgedane ervaringen en/of informatie die zij van anderen hebben gekregen). De te nemen actie ligt daarna bij u zelf.
Maar als we met z’n allen minder gas en/of elektriciteit uit het netwerk ge- of verbruiken, kan de gaskraan in het noorden van het land wellicht wat verder dicht en/of de keuzes voor minder centrales makkelijker worden gemaakt.

De werkgroep wil ook graag in contact komen met leden die (ver) onder het gemiddeld verbruik van elektriciteit en/of gas zitten. Wellicht hebt u maatregelen genomen die nog niet bekend zijn bij andere ECO leden en die u samen met de ECO zou willen delen.

aanmelden kan bij  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u in het bericht, naast naam en adres, in ieder geval aangeven:
-    het soort woning,
-    het verbruik van gas en/of elektriciteit (te vinden op de jaarafrekening van uw energieleverancier, als u daarnaast ook zelf energie opwekt moet u dit erbij optellen om uw totale verbruik vast te stellen) en
-    eventueel andere relevante gegevens, zoals het aantal bewoners

Interesse en (nog) geen lid van de Energiecoöperatie Oss: gewoon aanmelden, wel even vermelden dat je geen lid bent.

Namens de werkgroep Reductie,
Energiecoöperatie Oss

Inschrijven Nieuwsbrief