Energiecoöperatie Oss               Samen maken wij onze omgeving energieneutraal!

underline

De gemeente Oss is niet de eerste gemeente waarin actie wordt ondernomen om aan de slag te gaan met (duurzame) energie. Neem een kijkje op onderstaande sites en laat je informeren en inspireren.


LochemEnergie
In de gemeente Lochem is Lochem Energie opgericht: een mooi voorbeeld van een duurzame energiecoöperatie.

TexelEnergie
De naam zegt het al. Ook op het eiland Texel is een kleinschalig duurzaam energiebedrijf actief.

Beco (Bernhezer Energie Coöperatie)
Ook in onze buurgemeente Bernheze is sinds begin 2013 een energiecoöperatie opgericht.

Uitleg energierekening
Ook moeite met het ontcijferen van uw energierekening? U vindt hier uitleg over hoe uw energierekening is opgebouwd.

Trias Energetica (wikipedia)
Om huishoudens en bedrijven energiezuiniger te maken, wordt veel gewerkt met de Trias Energetica. Via bovenstaande link vindt u meer uitleg over deze theorie.

Energie coöperatie (wikipedia)
Wat is een energie coöperatie?

Kas als Energiebron (Energiek2020)
De glastuinbouwsector heeft de ambitie dat vanaf 2020 de teelt in nieuwe kassen klimaatneutraal en economisch rendabel zal zijn. Het  ministerie van Economische Zaken (EZ) en LTO Glaskracht Nederland werken samen in het programma Kas als Energiebron om deze ambitie waar te maken. De sector en de overheid hebben afspraken gemaakt over de energiedoelen voor de glastuinbouw. Deze doelen zijn in het programma Kas als Energiebron opgenomen.

Dubbelglaskennis.nl
Dubbelglaskennis is een onafhankelijk kenniscentrum dat particulieren en bedrijven informatie biedt over dubbel glas (isolatieglas). Op de website staat veel informatie over hoe dubbel glas energie bespaart, CO2 reduceert (per huishouden 550 kilo aan CO2-uitstoot) en wat de verschillende soorten mogelijkheden zijn op vlak van isolatie glas. Ook kan men op de website in contact treden met de lokale glaszetter bij vervangen van niet technisch-duurzame enkel glas naar duurzame en milieu vriendelijk dubbel glas.

EnergiePortal, een landelijk kennisplatform voor energie
Het doel van de site is om consumenten en ondernemers te ondersteunen door middel van kennis- en informatievoorziening op het gebied van duurzame energie, energie besparen, energieregelgeving en het zelf opwekken van energie.

Inschrijven Nieuwsbrief