Energiecoöperatie Oss               Samen maken wij onze omgeving energieneutraal!

underline

Underline1

Ontvang lokaal opgewekte duurzame energie tegen een gunstig tarief.
Energiecoöperatie Oss verkoopt haar duurzaam opgewekte energie (die van het Zonnedak Mondriaan) aan Greenchoice. Die kunt u weer afnemen door uzelf aan te melden via een speciale ECO-pagina op de Greenchoice-website. Tegelijkertijd steunt u Energiecoöperatie Oss doordat deze een vergoeding ontvangt per klant die op deze manier de overstap naar Greenchoice maakt.
Bezoek de pagina en kijk hoe uw energiekosten veranderen! Houdt daarbij uw jaarrekening bij de hand zodat u direct een berekening kunt maken op basis van uw jaarverbruik.
Overstappen naar Greenchoice? Klik op de button

Knop overstappen

Download hier onze Privacy Verklaring

Op ontdekking waar in jouw huis de energie naar toe stroomt met de ECO Stroom-Ontdek-Kist.

Efficiënt (doelmatig) omgaan met energie wordt een toenemend belangrijk item in onze samenleving. Of je dit nu doet voor het klimaat, de samenleving of gewoonweg voor je eigen portemonnee.
Voor velen is het in praktijk brengen hiervan lastig omdat een goede referentie of vergelijk ontbreekt. Dit heeft dan betrekking op energieverbruik in het algemeen of specifiek hoe dit opgebouwd is in de eigen situatie.


Verbruikt nu bijvoorbeeld mijn koelkast meer of minder dan wat gebruikelijk is?
En is de aanschaf van een meer energiezuiniger apparaat nu rendabel?
Of moet ik op zoek naar de “sluipverbruikers” in huis?

Indien gewenst kan aanvullende uitleg en coaching met betrekking tot energieverbruik en optimalisatie verzorgd worden (Quick-Energie-Scan).

Er is weliswaar veel informatie via diverse media beschikbaar. Voor het vertalen naar de eigen situatie zijn meer concrete hulpmiddelen zoals coaching en gereedschappen nodig. Dit bleek ook tijdens en na een workshop over energieverbruik, waar de behoefte tot ‘maatwerk’ en ‘oplossingen voor de eigen situatie’ heel erg hoog scoorde.

Meten is Weten en deze kennis op de juiste wijze gebruiken kan een hoog rendement opleveren. Dit meten in de eigen situatie kan met energieverbruiksmeters, warmtescan beelden en voorbeelden waarin men kan zien hoe het verbruik van apparaten thuis zich verhoudt tot het totale verbruik.

Aanschaf van benodige apparatuur met software en/of analyse van deze gegevens blijft echter vaak achterwege door onbegrip, foutieve aannames of gewoon onwetendheid. Onwetendheid over de mogelijkheden en hoe zich dit verhoudt tot situaties waarin men zich echt mee kan vergelijken.

Met een standaard ‘gereedschapskist’ (de Stroom-Ontdek-Kist), die men kan lenen bij de Energiecoöperatie Oss, kan men op eenvoudige wijze meer en praktisch inzicht krijgen in de eigen situatie.

Aangevuld met een goede handleiding en praktische coaching is het niet alleen voor u als individueel lid nuttig, maar ook voor de energiecoöperatie in het algemeen. We leren van en met elkaar over praktische situaties aan de hand van concrete gevallen.

Inzicht in het werkelijke verbruik is kennis. En als u deze kennis kan vergelijken met andere standaard situaties, kunt u bewust keuzes maken tot acties in gebruik van apparaten in huis.Stroom-ontdek-kist

  
De ECO Stroom-Ontdek-Kist

Op ontdekking waar in jouw huis de energie naar toe stroomt met de ECO Stroom-Ontdek-Kist.

Een praktische ‘gereedschapskist’ waarmee u als lid van de Energiecoöperatie Oss meer inzicht krijgt in het energieverbruik van uw eigen apparaten in de thuissituatie. Met de opgedane kennis kunt u bewust keuzes maken en daar waar nodig invoeren van energiebesparende (of optimaliserings) maatregelen.

Opgedane kennis wordt besproken met een ‘coach’ (vrijwilliger van de energiecoöperatie) en voorbeelden kunnen eventueel worden gedeeld met overige leden van de Energiecoöperatie Oss.

Hoe meer leden gebruik maken van de gereedschapskist hoe meer informatie de Energiecoöperatie Oss kan krijgen over wat er onder haar leden leeft en wat hen beweegt tot het nemen van acties en maatregelen.

Inhoud ECO Stroom-Ontdek-Kist

    • Energie meters Plugwise
    • Dongel voor uitlezen van meetgegevens (incl licentie)
    • Handleiding
    • Variëteit van LED lampen

FOTO inhoud koffer met aanwijzingen (wat is wat)

Reductie-SOK-inhoud

U kunt deze ECO Stroom-Ontdek-Kist voor een periode van maximaal 14 dagen lenen bij de Energiecöoperatie Oss: stuur een e-mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(NB: er kan een wachtlijst zijn van enkele weken en er zijn kosten aan verbonden)

Inschrijven Nieuwsbrief