Energiecoöperatie Oss               Samen maken wij onze omgeving energieneutraal!

underline

U bevindt zich hier: HomeVrijwilligers

Vrijwilligers

Energiecoöperatie Oss draait op vrijwilligers. Wij stellen onze vrijwilligers graag aan u voor!

Hieronder ziet u wie onze vrijwilligers zijn, wat hun motivatie /beweegreden is om als vrijwilliger actief te zijn en waarvoor zij zich inzetten bij de Energiecoöperatie Oss.

Mundel van Wezenbeek

Mundel-2013-03-05klIk ben Mundel van Wezenbeek. Ik werk in het dagelijks leven aan duurzaamheid via mijn eigen bedrijf, L-Mundo. Verspreid over het hele land zet ik me in voor projecten op het gebied van duurzaamheid en energie.

Ik wil hiernaast me ook heel graag inzetten voor meer duurzaamheid en bewust omgaan met energie in mijn eigen woonplaats, de gemeente Oss. Om deze reden ben ik betrokken bij de Energiecoöperatie Oss.

Binnen de Energiecoöperatie ben ik actief in het bestuur, in de rol van voorzitter. Daarnaast zit ik in de werkgroep Productie, waar ik me inzet voor het lokaal opwekken van duurzame energie. En draag ik mijn steentje bij aan de communicatie over de Energiecoöperatie Oss.

Ik ben er trots op dat er een groep inwoners is die zich inzetten voor de Energiecoöperatie Oss en vind het fijn hier ook mijn bijdrage aan te kunnen leveren. Samen zetten wij stappen om ‘ons’ Oss energieneutraal te maken!

Wil Panneman

 pasfotoWilIk ben Wil Panneman en sinds juni 2013 actief voor Energiecoöperatie Oss (toen werknaam Oss energie).

Als webdesigner werd ik gevraagd om als vrijwilliger de website te maken en zo ben ik betrokken geraakt bij onze coöperatie. Ben vooral geïnteresseerd in de bestuurlijke kant van de organisatie. Heb veel bestuurlijke ervaring.

Sinds de oprichting was ik actief als secretaris tot november 2017. Ben actief in werkgroep Communicatie voor het onderhoud/updaten van onze website.

Miranda van den Brand

Foto-MirandaMijn naam is Miranda van den Brand. Ik ben getrouwd en zelfstandig ondernemer met een eigen administratiekantoor voor financiële administraties, belastingaangiften en –advies: www.vadebra.nl.

Ik vind het belangrijk om na te denken en bezig te zijn met duurzame energie, met name op lokaal niveau, voor en door burgers. Ik ben lid geworden van Energiecoöperatie Oss om hier een actieve rol in te vervullen.

Binnen de Energiecoöperatie Oss zit ik in het bestuur als penningmeester. Daarnaast komt mijn kennis over administratie en belastingwet en –regelgeving goed van pas bij de uitwerking van business cases.

Ruud Megens

Foto-RuudMijn naam is Ruud Megens. Ik ben al sinds mijn jeugd bezig met duurzame energie. Ik ben 44 jaar, getrouwd, heb 3 kinderen en ben woonachting in Demen.

Ik ben actief bij verschillende verenigingen en clubs, waaronder bij Energiecoöperatie Oss.

Mijn dagelijkse werk bestaat uit het adviseren op het gebied van duurzame energie systemen en energiebesparingstrajecten bij bedrijven. De kennis die ik hierin heb en op doe, wil ik graag delen met Energiecoöperatie Oss.

Erik Jan van de Griend

Mijn naam is Erik Jan van de Griend en woon samen met mijn vrouw Liesbeth.
Mijn huis is geïsoleerd met spouw en dak isolatie 12 cm steenwol. Ik heb in alle ruiten HR++ glas U waarde 0.7.

Op bijgaande foto kun je het verschil met de buren zien.

Erik-Jan-van-de-Griend-huis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn dak heeft veel schaduw vlakken en dat beperkt de mogelijkheden voor zonnepanelen.

Sinds 10 jaar heb ik geen halogeen lampen meer in de woonkamer. Mijn internet router zet ik af in de nacht. (scheelt 18 W)

Voor de ECO doe ik samen met de werkgroep Reductie de quick energie scan voor de leden.
Ik heb de Stroom-ontd

ek-koffer samengesteld die ECO leden kunnen lenen. Daarin zitten 15 LED lampen lichtkleur 2700K om te ontdekken hoe het oogt. Er zitten ook stroommeters in waarmede je kunt zien wat je CV-pomp trekt en je oude koel-vries combinatie.

Henk Kistemaker

Henk-KistemakerIk ben Henk Kistemaker. Ik woon in Oss, ben werkzaam als relatiemanager bij een energienetwerkbedrijf. Zelf ben ik op bescheiden schaal producent van zonne-energie en experimenteer ik met een warmtepomp.
Er zijn grenzen aan het gebruik van fossiele brandstoffen en het produceren van CO2. We kunnen besparen en we kunnen op andere manieren energie opwekken, die manieren zijn er al. Ook lokaal kan het!
De mogelijkheden wil ik graag voor de inwoners van Oss onder de aandacht helpen brengen. Binnen de Energiecoöperatie Oss  ben in actief in de werkgroep Communicatie en binnen het bestuur als Secretaris..