Energiecoöperatie Oss               Samen maken wij onze omgeving energieneutraal!

underline

Underline1

U bevindt zich hier: HomeVeelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over de nog op te richten Energiecoöperatie Oss? Hieronder staan een aantal vragen die anderen al gesteld hebben.

Is Energiecoöperatie Ossook bedoeld voor huurders?

Jazeker! Energiecoöperatie Oss is voor alle inwoners (en ondernemers) van de gemeente Oss. Zowel huurders als woningeigenaren dus. Voor beide groepen willen we ook energie bespaaracties en inkoopvoordelen ontwikkelen. Heeft u speciale wensen? Geef het ons vooral door, wij houden hier graag rekening mee!

Wat zijn de plannen van Energiecoöperatie Oss?

Energiecoöperatie Oss is net opgericht en werkt aan verschillende projecten op het gebied van verminderen van het bestaande energieverbruik, het inkopen van groene energie en het opwekken van lokale duurzame energie. De vrijwilligers zijn verschillende projecten hiervoor aanhet opzetten. Deze moeten aansluiten bij de wensen en mogelijkheden in de gemeente Oss. Uw inbreng is hiervoor welkom!

Waarom zou ik lid worden van Energiecoöperatie Oss?

Er zijn meerdere redenen om lid te worden van deenergiecoöperatie. Om uw energierekening te verlagen. Om duurzaam om te gaan met energie. Om de lokale economie te steunen. Of om meer betrokken te zijn bij een sociale en leefbare omgeving. U merkt het al: redenen genoeg om vooral mee te doen.

Wat betekent het om lid te worden?

Als lid van Energiecoöperatie Oss draagt u bij aan de ontwikkeling van duurzame energieprojecten in de gemeente Oss.

Het lidmaatschap geeft u de mogelijkheid te participeren in projecten van Energiecoöperatie Oss. Daarnaast heeft u als lid stemrecht in de algemene ledenvergadering, die minstens eenmaal per jaar door het bestuur wordt georganiseerd.

Het lidmaatschap kost € 20 per kalenderjaar, voor 2014 is dit € 10.

Heeft Energiecoöperatie Oss nog hulp nodig?

Jazeker! Wij zijn daarvoor nog op zoek naar enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Zowel voor in het bestuur als in enkele werkgroepen. Interesse? Neem contact met ons op.

Hoe waarborgt Energiecoöperatie Ossdat er geen belangenverstrengeling is met eventuele directe zakelijke belangen van de initiatiefnemers?

Natuurlijk willen de vrijwilligers zuiver en onafhankelijk te werk gaan. Er is daarom een voorlopige ethiek code vastgesteld. Deze is gebaseerd op voorbeelden van andere energiecoöperaties. Alle vrijwilligers moeten naar deze ethiek code handelen. Toekomstige bestuur- of werkgroepleden worden ook gevraagd deze code te onderschrijven. Mogelijk wordt deze ethiek code later herzien of worden de uitgangspunten ervan geïntegreerd in de statuten van de energiecoöperatie.
Op verzoek wordt u een exemplaar van de ethiek code toegezonden..

Is de Energiecoöperatie Oss ook voor ondernemers?

Als ondernemer kunt u niet (aspirant) lid worden van de energiecoöperatie. Wel kan iedere particulier lid worden. Dat geldt ook voor personen met een onderneming. Ook zij kunnen in privé lid worden van de Energiecoöperatie Oss.
Vanuit uw bedrijf kunt u de energiecoöperatie Oss ondersteunen als sponsor. Dit kan zowel financieel, maar ook via andere wegen (zoals ondersteuning met uw diensten). We willen mogelijk wel enkele van onze projecten richten op ondernemers. Daarnaast verzorgen we nieuws speciaal voor ondernemers (link).

Staat de vraag of het antwoord waar u naar op zoek bent er niet bij? Stel uw vraag gerust! U kunt ons bereiken via deze contactgegevens.