Energiecoöperatie Oss               Samen maken wij onze omgeving energieneutraal!

underline

10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid. ECO presenteert zich die dag op twee manieren. Overdag zijn ECO-vrijwilligers present in een stand op de duurzaamheidsmarkt in het gemeentehuis. ’s Avonds presenteert ECO het plan voor realisatie van windmolens binnen windpark Elzenburg – de Geer.

Presentatie plan voor windmolens

Dit najaar neemt de gemeenteraad een besluit over de aanleg van een windpark ten noorden van het bedrijventerrein Elzenburg - De Geer. ECO wil een aantal van deze windmolens realiseren en exploiteren. Een plan hiervoor ligt inmiddels bij de gemeente. Uitgangspunten in dit plan zijn de mogelijkheid van participatie door inwoners van de gemeente Oss én het creëren van een Duurzaamheidsfonds. Door het laatste worden weer meer duurzame projecten in onze gemeente mogelijk gemaakt.

ECO organiseert een openbare bijeenkomst om alle andere geïnteresseerden over ons plan te vertellen.

Wanneer?          Dinsdag 10 oktober om 20:00 uur.
Waar?                Gebouw Dome-X, Kanaalstraat 12b Oss

Stand op de duurzaamheidsmarkt

De duurzaamheidsmarkt wordt georganiseerd door de gemeente Oss. Balie-bezoekers van het gemeentehuis kunnen er een kijkje nemen, maar de duurzaamheidsmarkt op zich zelf is ook al een bezoekje waard.

ECO heeft er een eigen stand waar vrijwilligers informatie geven over het inzetten van maatregelen om energie te besparen. Hierbij is te denken aan het opstellen van een energiescan van de eigen woning of kleine onderneming, maar ook aan het ervaren van de mogelijkheden van energiezuinige verlichting.

Wanneer?           Dinsdag 10 oktober van 10:00 tot 16:00 uur.
Waar?                 Hal van Gemeentehuis, Raadhuislaan 2 Oss

Inschrijven Nieuwsbrief