Energiecoöperatie Oss               Samen maken wij onze omgeving energieneutraal!

underline

Underline1

Op 1 mei opent Energiecoöperatie Oss eerste project met zonnepanelen

De Energiecoöperatie Oss realiseert op dit moment haar eerste project voor collectieve duurzame elektriciteitsproductie. De deelnemers aan het project delen in de opbrengst ervan en maandag 1 mei vindt de officiële ingebruikname plaats.

Elektriciteit voor 20 huishoudens

Op dit moment is Ecodome uit Oss bezig met het installeren van de 200 zonnepanelen. Ze worden geplaatst op het dak van sporthal Mondriaan.  De productie ervan is goed voor het gemiddelde elektriciteitsverbruik van 20 huishoudens. Direct na installatie en aansluiting op het net gaat de ‘zonnecentrale’ leveren en profiteren de deelnemende leden van de opbrengst.

Feestelijke in gebruik name

Op 1 mei vindt de officiële in gebruik name plaats. Dit gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de productielocatie (Sporthal Mondriaan, Ruivert 3 Oss). Om half 18:30 uur zullen wethouder Johan van der Schoot en één van de deelnemers in het project  de officiële handeling verrichten. Beiden lichten daarbij kort toe wat zij belangrijk vinden aan dit project.

Deelnemers, leden van de coöperatie, pers  en andere geïnteresseerden worden uitgenodigd bij dit feestelijke gebeuren aanwezig te zijn. Direct na de in gebruik name worden de eerste opbrengsten getoond op een door Elektro World Smits en van Zon speciaal hiervoor beschikbaar gestelde monitor. Vrijwilligers van de werkgroep zijn ter plaatse en graag bereid uitleg te geven over het project. En dit alles onder het genot van een feestelijk drankje.

Dit is het begin

Voor de coöperatie is dit het eerste project voor collectief opwekken van duurzame energie. Er zullen meerdere projecten volgen. Naar meer geschikte locaties wordt gezocht.

Over Energiecoöperatie Oss

De Energiecoöperatie Oss zet zich in voor energiebesparing en het gezamenlijk opwekken van duurzame duurzaam energie in de gemeente Oss.  Ze voeren in huishoudens quick energiescans uit en lenen energiebesparende producten uit via de stroom ontdekkist.  Via de Overstapservice op de website kan worden overgestapt op goedkope duurzame energie. Meer informatie over Energiecoöperatie Oss vindt u op www.energiecooperatieoss.nl. U kunt de Energiecoöperatie steunen door lid te worden.

Inschrijven Nieuwsbrief