Energiecoöperatie Oss               Samen maken wij onze omgeving energieneutraal!

underline

Energiecoöperatie wil een dak met zonnepanelen voor omwonenden realiseren

Tijdens de Podium bijeenkomst op 24 september had Energiecoöperatie Oss (ECO) de mogelijkheid om zich te presenteren. Naast het aangeven over de manier waarop participatie en windenergie samen kunnen gaan, kon voorzitter Mundel van Wezenbeek bekendmaken dat er een GO! is vanuit de gemeente voor het realiseren van zonnepanelen op sporthal Mondriaan. De insteek is om deze aan omwonenden te verkopen, die in ruil hiervoor een korting krijgen op hun energierekening.

ijdens een informatieavond in september 2013 heeft de toenmalige wethouder van Duurzaamheid  de Energiecoöperatie een gemeentelijk dak toegezegd om van zonnepanelen te voorzien. De werkgroep Productie is aan de slag gegaan om een projectplan op te zetten. Deze business case is zo opgezet dat deze in de toekomst ook voor andere gebouwen ingezet kan worden.

De zonnepanelen komen, dankzij toestemming en subsidie van de gemeente, op de sporthal Mondriaan. De bewoners van omliggende postcodes kunnen in dit plan participeren.  In ruil hiervoor krijgen zij een korting op hun energierekening. Woon je in een flat of ligt je dak ongunstig voor zonnepanelen dan is dit misschien het project om toch mee te werken aan het opwekken van duurzame energie en je energierekening te verlagen.

Als de Algemene Leden vergadering van de ECO dit project goedkeurt, gaat de Energiecoöperatie informatieavonden organiseren voor belangstellenden. In de tussentijd beginnen we het aanvragen van offertes en het verder vorm geven van dit project. Bij voorkeur wil de Energiecoöperatie het plan gerealiseerd hebben voor de zomer.

Dit en de andere projecten vragen veel van de huidige vrijwilligers. “Vele handen maken licht werk”, daarom is de Energiecoöperatie op zoek naar vrijwilligers. Heb je tijd en interesse om mee te helpen om de gemeente Oss duurzamer te maken meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Podiumbijeenkomst2015

Inschrijven Nieuwsbrief