Energiecoöperatie Oss               Samen maken wij onze omgeving energieneutraal!

underline

Wij zijn als Energiecoöperatie Oss ontzettend trots op het feit dat ons burgerinitiatief gisterenavond (19 januari 2015) zo gesteund werd door kanteldrager Jan Rotmans (hoogleraar duurzaamheid en transities Erasmus Universiteit).
 
Gisterenavond werd in de Lievekamp in Oss, een groot deel van  zijn lezing, geïnitieerd door bibliotheek Oss,  toegewijd aan hoe belangrijk het is om eens goed te kijken naar ons gebruik van fossiele brandstoffen en hoe dit groener kan.  Dhr. Rotmans liet ons zien dat juist wij/de consumenten hier zelf een belangrijke positieve rol in kunnen spelen. De teruglevering/saldering staat namelijk onder druk, het gas raakt op en we worden afhankelijker van landen die er andere waarden en normen op na houden. Dit is onze huidige energieleveranciers niet onbekend, maar ze hebben nog geen nieuw verdienmodel. De huidige regelgeving stimuleert daarom nog steeds kolen en gas.

Aan ons, de burger, de taak om lokaal en nationaal de politiek in Oss te bewegen en zelf het heft in handen te nemen! Dit kan, volgens Jan Rotmans, door samen te werken en lid of vrijwilliger te worden bij een lokale energiecoöperatie! Want door ons als gemeente/inwoners gezamenlijk in een coöperatie te verenigen, vergroten we immers onze lokale mogelijkheden en kunnen we op steeds kortere termijn schaalvoordelen behalen.

Draagt u ook graag uw steuntje bij aan een betere leefomgeving, wil u een lagere energierekening, word dan nu lid en/of vrijwilliger. Nog twijfels? Bekijk de website of en/of praat gewoon eens rustig met ons verder.

Lid worden?


Samen maken wij onze omgeving energieneutraal!

Inschrijven Nieuwsbrief