Energiecoöperatie Oss               Samen maken wij onze omgeving energieneutraal!

underline

Uitnodiging workshop: 'Energiecoöperatie Oss helpt u naar een lagere energierekening'

Wanneer:            zaterdag 25 oktober 2014, 13.00 tot 16.00, gratis entree

Locatie:               Sociëteit Krinkelhoek, Oijenseweg 3, Oss

Zoals jullie weten zijn er meerdere werkgroepen van vrijwilligers actief binnen de Energiecoöperatie Oss, waaronder de werkgroep Reductie. Deze werkgroep zet zich in voor het verminderen van het energieverbruik. De werkgroep wil voor jullie graag een inspirerende workshop organiseren.

Tijdens deze workshop krijgen jullie mogelijkheden aangereikt om energie te besparen in gebouwen, via apparaten en worden instrumenten aangereikt om het verbruik inzichtelijk te maken.

Een workshop is geen workshop als er niet gewerkt mag worden. Wij willen jullie daarom het volgende vragen:energierekening

 • Laat even weten of je deelneemt aan de workshop. Dit kun je doen door een mail te sturen. Gebruik aub de titel “Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.” voor die mail.
 • Recentelijk is een smoezenboek verspreid. Deze vinden jullie onder aan dit artikel. Kunnen jullie dit voor de sessie nog eens doorlezen?
 • Neem je eigen energierekening van het afgelopen jaar, of die van iemand die je wilt helpen, mee. Dit kan zijn de Gas en Electrarekening. Wij geven vervolgens advies tot verbetering speciaal voor jou op maat.
 • Aan het eind van de workshop vragen wij jullie een evaluatieformulier in te vullen, zodat wij als werkgroep, maar ook jij als lid en de Energiecoöperatie als geheel inzicht krijgen in het nut van dit soort workshops. Door jullie feedback krijgen wij inzicht in wat wij allen voor elkaar kunnen betekenen.

De agenda van de workshop:

13:00    Ontvangst deelnemers

13:10    Opening door Jaap Pannekoek: inzicht verschaffen

13:25    Presentatie Gebouwen- en apparatenbesparing door Erik-Jan van de Griend

13:45    Diverse roulerende sessies van voorbeelden in besparingen (in kleine groepen):

   • in je woongebouw
   • door middel van meetinstrumenten
   • door vergelijk met diverse apparaten

14:15    Pauze

14:30    Kansen onderzoek door Jaap Kouwenberg

15:40    Afsluiting en evaluatie workshop, Jaap Pannekoek

Wij hopen veel mensen te mogen ontmoeten en te helpen door deze workshop. Nodig dus vooral mensen uit! Ook niet leden zijn van harte welkom

Meld je dan ook meteen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Gebruik aub de titel “workshop ECO helpt u naar een lagere energierekening”.

Namens werkgroep Reductie

Pieter Pijnenburg, Han Pannekoek, Jaap Pannekoek, Eric Jan van de Griend en Jaap Kouwenberg.

Inschrijven Nieuwsbrief