Energiecoöperatie Oss               Samen maken wij onze omgeving energieneutraal!

underline

De Energiecoöperatie Oss is maandag 19 mei officieel opgericht. De oprichtingsakte is tijdens de oprichtingsbijeenkomst in het FC Oss stadion de notaris gepasseerd. Aan de oprichting van energiecoöperatie is al meer dan een jaar gewerkt door enkele initiatiefnemers.

geïnteresseerde bij oprichtingsbijeenkomstDoel van de coöperatie is duurzame energie van en voor Oss. Mensen kunnen vanaf nu echt lid worden van Energiecoöperatie Oss. Dat kon tot dusver niet omdat de coöperatie formeel niet bestond. Energiecoöperatie Oss heeft tot op heden meer dan 70 aspirant-leden, waarvan er 27 al lid zijn geworden tijdens de oprichtingsbijeenkomst.

Achter de schermen is al van alles in gang gezet. Energiecoöperatie Oss wil haar leden de mogelijkheid bieden via een energieleverancier 'groene' stroom te leveren. Daarnaast wil Energiecoöperatie Oss projecten opstarten om de opwekking van duurzame energie binnen de gemeente Oss handen en voeten te geven. Onder meer door onderzoek naar de mogelijkheden om zonnepanelen voor haar leden op gemeentelijke gebouwen te plaatsen. In de wijk Ruwaard loopt via Enexis energiebesparingsproject Buurkracht. Bij voldoende animo wordt dit project ook in andere wijken gestart.

Energiecoöperatie Oss bedankt zijn vrijwilligers voor hun inzet. FC Oss voor het beschikbaar stellen van de CSE Lounge. Maar ook notaris Ekelemans van Pinkse Philips Huberts Notarissen die belangeloos de oprichtingsakte heeft opgesteld en  Edward van de Haterd van Krieet Graphic Design die eveneens belangeloos het nieuwe logo heeft ontworpen.

Leden van de Energiecoöperatie Oss kunnen meedoen aan de projecten en worden op de hoogte gehouden van ontwikkelingen. In 2014 kost het lidmaatschap € 10. Daarna bedraagt het lidmaatschap € 20 per kalenderjaar.

Energiecoöperatie Oss heeft een nieuw logo en nieuwe website. Informatie en inschrijven kan via www.energiecooperatieoss.nl. U komt in contact met Energiecoöperatie via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 0626373669, Twitter: @energiecooposs, Facebook: energiecooposs.

Henny van Heeswijk, notaris Ekelmans en Jaap Pannekoek

 eco-logo-150h

 

 

 

 

 

 

Foto's van de oprichtingsbijeenkomst zijn hier te vinden.

Inschrijven Nieuwsbrief